18 Temmuz 2010 Pazar

Açıkhava'da Candan Erçetin

İstanbul'da yaşayanlar için ayrı bir yeri vardır Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nin. Zaman ya da etkinlik farketmez, en azından benim için her zaman en ideal yer olmuştur burası. Geçen sene başlayan tünel ve kongre merkezi çalışmaları nedeniyle neredeyse varlığını unuttuğumu itiraf etmeliyim. Bir sene aradan sonra dün akşam yeniden Açık Hava Sahnesi'ne ayak basmak mutluluk vericiydi. Bu arada mekanın çevresinin gayet güzel ve düzenli olduğunu belirtmeliyim. Ama hala uzun kuyruklar devam ediyor.

Bu buluşmaya vesile olan etkinlik Candan ERÇETİN konseriydi. Uzun zaman önce yine burada dinleme fırsatına sahip olmuştum Candan ERÇETİN'i. O zaman da çok eğlenmiş, mutlu ve şarkılarını mırıldanarak ayrılmıştım konserden, bugün de aynı şeyleri hissederek ayrıldım. Aşırı kalabalık nedeniyle yarım saat geç başlayan konserin ilk bölümü slow şarkılardan oluştu. Hani böyle sıcak bir gecede biraz olsun ağırdan başlamak bana iyi bir fikir gibi gelmese de tüm seyircilerin hep bir ağızdan şarkılara eşlik etmesi beni haksız çıkarttı. Candan ERÇETİN, şarkılarının sırasını bizlere bir şeyler anlatır gibi seçmiş. Sanki hepsi birbiriyle bağlantılı gibiydi.

Konserin ilk yarısının bitimene yakın bizlere kendi deyişiyle bir ilki yaşattı. 14 yıl önce onun öğrencisi olan Cihan GÜÇLÜ'yü sahnesine çıkararak bizlerle tanıştırdı. Henüz hiçbir yerde kayıt altına alınmamış, söz ve bestesi kendisine ait olan bir şarkıyı seslendirdi Cihan GÜÇLÜ bizlere. Sonuç ise, oldukça başarılıydı. Uzun süre alkışlandığını belirtmeliyim. Sanırım güzel  ve başarılı bir sesle yakında tanışacağız hepimiz.

Konserin ikinci kısmına geçmeden önce gerekli uyarıları yaptı bizlere Candan ERÇETİN. Oturmak yok, herkes ayağa... Gerçekten de öyle oldu, izleyicilerin büyük bir kısmı hem şarkıları söyledi hem de Candan ERÇETİN'le beraber oynadı. Zaten kendisinin çıplak ayakla ikinci yarıya çıkmasından olacakları tahmin etmiştim. Hem eğlendi hem de eğlendirdi. Hem biz onu alkışladık hem de o bizleri alkışladı. Hem o sahneden inmek istemedi hem de biz oradan ayrılmayı istemedik. Tek kelimeyle harika bir konsere ev sahipliği yaptı Açık Hava Sahnesi.

Bu yaz pek çok yerde Candan ERÇETİN konserleri var. İstanbul'da yaşayanlar bu güzelliği yaşamak istiyorlarsa ellerini çabuk tutmalılar. Çünkü 18 ve 21 Temmuz akşamları Açık Hava Sahnesi'nde esecek Candan ERÇETİN rüzgarı. Bu sıcak Temmuz akşamları için alternatifler ise burada. 

Böyle bir güzelliği yaşayabilmeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok: