4 Temmuz 2010 Pazar

Bi' Büyük Fest Bitirdik ...


Az kaldı, geldi geliyor derken " Bi' Büyük Fest " yaşandı ve bitti. Kuruçeşme Arena'da biz bloggerlar için 16.00 'da başlayan festival gece 23.30'a dek sürdü. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız, eğlenceye, müziğe, sohbete, mezelere ve daha pek çok şeye doyduğumuz ama tadının damağımızda kaldığı bir festival oldu Bi' Büyük Fest. Benzer organizasyonları düşünüyorum da, kesinlikle kusursuz bir organizasyon yapmayı başarmış Yeni Rakı ve Zarakol 2.0 .











Kuruçeşme Arena'yı bilen bilir, oldukça büyük ve boğazın hemen kenarında bir mekandır. Özellikle konser alanının dışındaki bölümler çok efektif kullanılmış. Herkes, her yerde her istediğini yapabiliyordu. Mekana adım atar atmaz karşımıza çıkan ve bir nevi bizi karşılayan, üzerinde 1515 adet mezenin bulunduğu rakı şişesi şeklindeki dev masa görülmeye değerdi. Bu arada hemen belirtmeliyim, bu 1515 adet meze ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardık. Tekrar tebrik ediyorum. Bir de 72 tane Blogger'ın İstanbul'u anlatan fotoğraflarıyla katıldıkları " İstanblog Fotoğraf Sergisi " festivaldeki yerini almıştı. Benim fotoğrafım da bu sergide yerini aldı...


Konser alanının hemen arkasında kurulmuş olan İstanbul'a özgü lezzetler ile Ebru ve Hat Sanatı standları, Cam Atölyesi gibi standlar hem görülmeye hem de denemeye değer yerlerdi. Benim favorim Demir Hindi Şerbeti oldu. 600 senelik, Osmanlı'dan kalma bir şerbet. Nerede bulabilirim derseniz işte burada. Festival alanında ayrıca Sütaş'ın ve Yeni Rakı'nın standları da bulunuyordu. Hem yeni tadları deneme fırsatımız hem de bugüne dair küçük hatıralar edinebilme şansımız oldu. Bu festival aracılığıyla diğer blogger arkadaşlarla ve 70 yaşındaki rakı duayeni Vefa Zat ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Vefa_Zat ) ile tanışma ve sohbet etme fırsatı da yakalamış oldum kendi adıma.


Hava çok güzeldi, mekan çok güzeldi, insanlar çok güzeldi ama asıl İstanbul çok güzeldi dün akşam. Bu güzelliklere Emel Sayın, Emre Aydın ve Yeni Türkü ayrı bir güzellik ve renk kattılar. Emel Sayın'ın dediği gibi hepimiz " Yeni'lendik " dün gece. Bu organizasyonda yer almak ve küçük de olsa katkıda bulunmak benim için önemliydi. Bugüne özel çektiğim diğer fotoğraflarıma Facebook'ta bulunan " Ses Seda Çok " sayfasından ulaşabilirsiniz.

Benzer mutlulukları ve eğlenceleri tekrar yaşamak dileğiyle...

Hiç yorum yok: