28 Kasım 2010 Pazar

Kim Bu Adam?


Kış mevsiminin en güzel etkinliklerinden biri tiyatroya gitmek olsa gerek. Özellikle son yıllarda artan Kültür ve Sanat Merkezleri sayesinde pek çok oyun daha çok insanla buluşuyor. Özellikle özel tiyatrolarda sahnelenen oyunları oldukça uygun ücretlerle izleme fırsatı buluyor insanlar. İşte onlardan bir tanesi de Can Gürzap'ın 2008 yılında kurduğu  Tiyatro Dialog 'un yeni oyunu " Kim Bu Adam ? "

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde izleme şansına sahip olduğum oyunun yazarı Sebastien THİERY. Can GÜRZAP, Güneş BERBEROĞLU, Metin YAVUZOĞLU, İlham ERDOĞAN, Halim ERCAN ve  Oğuz OKUL'un oynadığı oyunun yönetmeni Levend ÖKTEM. Yaklaşık 1.5 saat süren ve iki perdelik bir oyun olan " Kim Bu Adam? " güncel bir soruna değindiği konusuyla bu sezonun en çok dikkat çekebilecek oyunlarından bir olacağa benziyor.

'' Mösyö ve Madam Belier evlerinde akşam yemeği yerken aniden telefon çalar. Şaşırırlar çünkü telefon abonelikleri yoktur. Arayan kişi Mösyö Schmitt diye birini sormaktadır. Mösyö ve Madam Belier, şaşkın şaşkın birbirlerine bakarken, içinde bulundukları dairenin ve eşyaların kendilerine ait olmadığını fark ederler. Duvardaki tabloların, kitapların, kıyafetlerin hiçbiri onların değildir. Yanlış evde olduklarını düşünüp, çıkmaya çalışırlar ancak kapı kilitlidir. Kapı çalar, gelen polistir. Tüm bunlar bir şaka mıdır, bir tuzak mı, yoksa ortak gördükleri bir kabus mu ? '' diyerek anlatılan oyundaki Mösyö Belier karakteri tiyatro sahnelerinde görmeye alışık olmadığımız bir karakter. Ama gerçek hayatta pek çoğumuzun tanıdığı, gördüğü ya da bizzat yaşadığı bir karakter. Hatta Can Gürzap'ın  " hayatımın rolü " dediği bir karakter.

" Kim Bu Adam? " ,  insan ilişkilerini, insanın toplum içerisinde nasıl tek tip bir varlığa dönüştürüldüğünü ve bu dönüşüm karşısında insanoğlunun nasıl çaresiz kaldığını çok güzel bir şekilde gözler önüne seren bir kara komedi oyunu olmuş. Yani yine çıkarılacak dersler ve sorulacak sorular var karşımızda. Ve tabiki sürprizlere gebe bir oyun.

" Kim Bu Adam? " , Aralık ayında da sahnelenmeye devam ediyor. İzlemek isteyenler için Aralık ayı programı aşağıdadır:

3 Aralık 2010 Cuma          Saat: 21:00      Profilo Kültür Merkezi 
4 Aralık 2010 Cumartesi    Saat: 21:00     Profilo Kültür Merkezi
5 Aralık 2010 Pazar          Saat: 16:00     Caddebostan Kültür Merkezi
20 Aralık 2010 Pazartesi   Saat: 20:30     Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi
24 Aralık 2010 Cuma        Saat : 20:30    Kozzy AVM Gönül Ülkü Ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Muhakkak izleyebilmeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok: