22 Şubat 2010 Pazartesi

Merih Akoğul ile İyi Fotoğrafın Sırları


Fotoğraf çekmeye çok değil yaklaşık 6 ay önce başladım. Kendimce keşifler yapmamak için de İfsak'da ( İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ) " Temel Fotoğraf Eğitimi " aldım. Sonra gelsin fotoğraf gezileri, kitapları ve arkadaşları... Farklı ve renkli bir dünyanın içine giriverdim.

Merih Akoğul ile tanışmam da İfsak sayesinde oldu. 25 - 27 Aralık 2009 tarihlerinde İfsak'a ilk kez konuk oldu " İyi Fotoğrafın Sırları " isimli semineriyle. Fotoğrafçılıkta çok uzun bir geçmişim olmamasına rağmen büyük bir heyecanla katıldım bu seminere. Yorucu ve yoğun bir seminer oldu ama çok büyük kazanımları oldu benim için. En büyük kazancım ve şansım Merih Akoğul'u yakından tanıyabilmem ve onunla sohbet edebilmem oldu. Seminer teknik konular üzerine değildi aslında. Tamamen daha içsel ve insan olmak, sanatın her dalına birazcık da olsa ilgi duymak üzerineydi. Kendi bilgisizliğimi ve ilgisizliğimi çok net farkettim onun sayesinde. Hani derler ya " arındım " diye, aynen öyle oldu benim için de. Benim gibi oradaki herkese çok şey kattığını düşünüyorum bu seminerin.

Bu seminerden sonra fotoğrafçılığa bakış açım çok değişti. Hatta pek fazla fotoğraf çekemez oldum. Daha çok okuyup daha çok gözlem yapar hale geldim. Ve 20 - 21 Şubat'ta yine İfsak'ta bu seminerin ikincisini yaptı Merih Akoğul. Ve ben yine oradaydım. 1998'den  itibaren açtığı sergilerin ve orada sergilenen fotoğrafların hikayelerini dinlemek ama en önemlisi o fotoğraflara ait soruları fotoğrafları çekene bizzat sorabilmek çok büyük bir şans oldu benim için. Ve bir kez daha gördüm ki bazı sanatçılar bizlere o kadar da uzak değil ve yine bazı sanatçılar fazlasıyla içimizden biri.

Fotoğraf Dergisi'nde " Fotoğraf Günlüğü " başlıklı köşede yazan, aynı zamanda üniversitede eğitmenlik yapan, Aksanat ve Yapı Kredi Sanat'ta ücretsiz etkinlikler düzenleyen, samimi, fotoğrafa gönlünü vermiş ve her konuşmasında mutlaka birşeyler öğrenebileceğimiz bir insan Merih Akoğul. Ben tanıma fırsatı buldum ve peşini bırakmayacağım. Onunla ve yarattıklarıyla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Yollarınızın bir gün kesişmesi dileğiyle...


1 yorum:

obez ve şişman bir sevgi dedi ki...

benim hiç yollarım yok. kesişmiyor