31 Mart 2010 Çarşamba

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali

Son 2 senedir fırsat buldukça tiyatroya gidiyoruz eşimle. Aslında daha çok gitmek istiyoruz ama bazen evde oturmaya bile zaman bulamıyoruz. 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin biletlerini aldıktan sonra sıra geldi 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin biletlerini almaya.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ( İKSV ) tarafından düzenlenen festivalin bu seneki sponsorları Aygaz ve Opet. Festival 10 Mayıs - 10 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festival de yaklaşık 90 gösteri yer alacak ve bu gösteriler 18 ayrı mekanda gerçekleşecek: Bayrampaşa Eski Cezaevi, Caddebostan Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu, Garajistanbul, Haldun Taner Sahnesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kumbaracı50, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, Salon, Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu, Ses Tiyatrosu, Şişli Cevahir Sahnesi, Talimhane Tiyatrosu, Tiyatro Pera, Üsküdar Tekel Sahnesi ve Üsküdar Stüdyo Sahnesi. Bu gösterilerin dışında ünlü konukların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları da bu sene festival kapsamında bulunuyor.

Festivalin açılışı 10 Mayıs akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Krater Yapım'ın " Hekate'nin Şarkısı " adlı oyunla yapılıyor. 10 Haziran akşamı Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gösterilecek olan " Damıtılmış Kırmızı " adlı oyunla da festivalin kapanışı gerçekleşmiş olacak. 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin en dikkat çekici ismi hiç kuşkusuz John Malkovich. Sadece filmlerde gördüğümüz John Malkovich'i tiyatro sahnesinde görmek ilginç bir deneyim olacak gibi görünüyor.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin biletlerinin satışı önce 29 - 30 - 31 Mart tarihlerinde İKSV'nin Lale Kart sahiplerine. Genel satışlar ise 3 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Bilet fiyatları oyunlara göre değişiklik gösteriyor. Biletix'in internet sitesinden fiyatları görebilir ve satın alabilirsiniz. Ayrıca 18 Nisan'a kadar Atlas Sineması'ndan ve İKSV binasındaki ana gişeden hizmet bedeli ödemeden de biletlerinizi satın alabilirsiniz. Festival programının detaylarına  da buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdiden iyi seyirler...

Hiç yorum yok: