4 Mayıs 2010 Salı

Kürşat Zeytinyağları - Ayvalık


Ayvalık'ın namını hele ki zeytinyağlarının ve zeytinlerinin tadını bilen çok insan vardır eminim. Oralara gidip de bu alışverişi yapmadan dönmek olmaz asla. Ayvalık'tan alınır alınmasına da bittiğinde ne yapacağını düşünür insan hep. Ya tadı damağımızda kalır ya da başka yollar bulmaya çalışırız.

Geçen yaz yollarımız kesişti Kürşat Zeytinyağları ile. Kürşat Ailesi'nin zeytin ve zeytinyağı hikayesi çok eskilerden başlıyor. 1923 yılında Girit Adası'ndan Ayvalık'a göç etmeleriyle devam ediyor hikayeleri. 1996 senesinde Kürşat Tarım kurulmuş ve ürünlerini    " Kürşat " markasıyla üretip satmaya başlamışlar. İlk mağazalarını 1999 yılında Ayvalık Merkez'de açmışlar. İşte bizim ilk tanışmamız da bu mağaza da oldu.

Arkadaşımızın tavsiyesi üzerine gittiğimiz Kürşat'tan tabiki elimiz boş çıkmadık. Zeytin, Zeytinyağı, Zeytin Sabunu, Kurutulmuş Domatesli Sos satın aldığımız başlıca ürünlerdi. Oysa mağazada satın alınabilecek o kadar çok şey var ki.zeytin ağacından eşyalar, seramik zeytin kapları, zetyin mezesi ve diğer alternatif çeşitler.

Kürşat Mağazası'nın İzmir Alsancak'ta ve İstanbul Nişantaşı'nda birer mağazası bulunuyor. Nişantaşı'nda çalışan biri olarak bu mağazayı farketmemiş olmaktan ötürü çok üzülmüştüm. Ama şimdi bu şansımı en iyi şekilde değerlendiriyorum. Firmanın zeytinyağının rengi yeşil ve asit oranı oldukça düşük. Tadı son derece güzel tabiki. Aynı şekilde zeytinleri ve özellikle zeytin mezeleri mükemmel. Kurutulmuş Domatesli Sosu ise makarna için ideal bir sos. Çeşnili Naturel Sızma Zeytinyağı ( içerisinde aromatik bitkiler bulunuyor ) denemeye değer.

Ürünlerin fiyatları da lezzetleriyle doğru orantılı. Mesela Çeşnili Naturel Sızma Zeytinyağı'nın 700 ml fiyatı 25,-TL, zeytin mezeleri 6,-TL, zeytinler ise yaklaşık 8,-TL civarında. Aslında bu lezzet için fazlasıyla değer diye düşünüyorum. Benim gibi tüm yemeklerinizde sızma zeytinyağı kullanıyorsanız Kürşat Zeytinyağları sizler için ideal bir alternatif olabilir. Hatta çok güzel bir hediye de. Kürşat Zeytinyağları ve ürünleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu lezzeti tadabilmeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok: