7 Ekim 2009 Çarşamba

Ciğerimin Köşesi



İstanbul'da Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'ni bilmeyen yoktur sanırım. Her zaman insanın, kalabalığın, gürültünün, olayların olduğu yerdir İstiklal Caddesi. Peki İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında neler olduğunu kaç kişi bilir? Bunun da sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğuna eminim ama yine de gözden kaçıran bir hayli insan olduğunu düşünüyorum.

İşte o ara sokaklardan birinde, Tünel'e doğru inerken Galatasaray Lisesi'ni geçtikten hemen sonra sağdaki sokak olan, Tütüncü Çıkmazı'nda tam karşınıza çıkacak olan Ciğerimin Köşesi de bunlardan bir tanesi.

İlk görüşte hayal kırıklığı yaratsa da üst katta ya da sokak boyunca bir masaya oturduğunuz andan itibaren fikriniz değişmeye başlıyor. Önce nostalji olarak gelen üç adet yağlı kağıdın masanıza serilmesi, ardından garsonun masanıza bıraktığı üç çeşit yeşillik, iki çeşit soğan, ezme,közlenmiş domates-biber, acı biber turşusu bir anda sizi alıp götürüveriyor. İçeride oturmayı tercih ederseniz İstiklal Caddesi'nin havasından fazlasıyla uzaklaşma şansı bulabiliyorsunuz. Bir anda sessizlik hakim oluyor ortama çünkü.

Yenilebilecekler kısıtlı aslında; Ciğer, Et, Tavuk, Yürek ve Uykuluk. Bunları isterseniz şiş olarak isterseniz de dürüm şeklinde yiyebilirsiniz. Servisler 12,-TL, dürümler de 5,-TL. Servis yapılan yeşillik,domates-biber, ezme gibi şeyler fiyata dahil. Yani masanız epey bir zengin görünüyor gözünüze. Mekanda alkol yok bu arada.



Biz tercihimizi ciğer, et ve tavuk şişten yana kullandık. Bir porsiyonda 10 tane şiş var ama bunlar iki grupta geliyor. Böylece sıcak bir şekilde yeme şansınız bulunuyor. Ciğer, kuzu ciğerinden, etler ise dana etinden yapılıyor. Lezzeti oldukça güzel, fazlasıyla doyurucu ve fiyat anlamında da uygun bir yer. Garsonlar ise fazla güleryüzlü. Pek alışık değiliz ya ondan fazla gelmiş olsa gerek bu güleryüz. Yemek sonrası masamıza gelen "happydent" naneli sakız da yemeğin güzel bir sürprizi oldu bizim için. Mekanda kredi kartının dışında Passcard, Sodexho ve Multinet yemek kartları da geçiyor. Bu da kullananlar için olumlu bir durum olarak düşünülebilir.

Hani alternatif yerler istiyorum, bir kere denemekten ne çıkar diye düşünenler ve ciğer severler için tavsiye edebileceğim bir yer Ciğerimin Köşesi.

Gidenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: