14 Ekim 2009 Çarşamba

Görünürlük Projesi ' 09

Geçen hafta sabah işe giderken Joy FM'de duymuştum bu projeyi. Aslında duyduğum tek kısım 10 Ekim Cumaresi günü saat 12.00 da başlayıp gece 23.00 ' a kadar süreceğiydi. DJ, ısrarla davet ediyordu dinleyenleri. Biz de 11. Uluslararası İstanbul Bienali'ni gezdikten sonra en azından akşamki gösterilere gidip bir bakalım dedik.

09 Ekim Cuma günü, biraz araştıralım dedik. Gördük ki Galata Perform,  5 yıldır düzenliyormuş bu projeyi. Proje, bu sene Galata ve çevresindeki mekanlarda düzenlendi. Görünürlük Projesi '09 un teması "Işık". Temanın "Işık" olmasının  iki tane önemli sebebi varmış: Birincisi , Galata ve Şişhane'nin aydınlatma üreticisi ve satıcısıyla Türkiye'nin " Işık " merkezi olması, ikinci sebep ise Galata Mevlevihanesi'nin burada bulunmasıymış.

Akşamki etkinlikler öncesinde, Galata Kulesi'nin hemen dibinde bulunan ve açılalı yaklaşık 15 gün olmuş Ritim Galata, bizim için  iyi bir durak yeri oldu. Gerek yemekleri, gerek çaldıkları müzikler ve gerekse de çalışanların ilgili tavrı bizi memnun etmeye yetti. Ama hala bir pos cihazlarının olmaması mekanın tek eksi tarafıydı. Bu arada fiyatların da gayet makul seviyelerde olduğunu belirtmeliyim. Galata Kulesi'nin oralara giderseniz sizler için iyi bir alternatif olabilir.

Proje kapsamında ücretli etkinliklerin yanı sıra ücretsiz sokak etkinlikleri de vardı. Biz 20.30 da, Kuledibi Meydanı'ndaki " Herkes İçin Etkileşimli Gölge Oyunu" nu ve akabinde yine Kuledibi Meydanı'ndaki Guerrilla Lighting ( Bina Aydınlatma Gösterisi ) gösterisini seyrettik. Her ikisi de gerçekten oldukça başarılı ve eğlenceliydi. Belki gün içindeki etkinlikleri göremedik ama İstanbul Bienali sonrası bu iki gösteri  bizim için birer yorgunluk kahvesi gibi oldu. Bu arada Kuledibi Meydanı'ndaki bu gösterilere ilgi çok fazlaydı. Bu kalabalık bizim için çok dikkat çekiciydi.

5 yıldır düzenlenen Görünürlük Projesi'yle ilgili bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Bu sene için kaçırmış olabilirsiniz ama seneye gitmemek için bir nedeninizin olamayacağını detayları inceledikten sonra anlayacaksınız.


Seneye buluşmak dileğiyle...

Hiç yorum yok: