26 Haziran 2010 Cumartesi

Bi' Büyük Fest

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da kültürel etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. İşte bu etkinliklerden bir tanesi de Avrupa Kültür Başkenti Hizmet Sponsoru olan Yeni Rakı'nın düzenlediği " Bi' Büyük Fest " adlı festival. Tanıtımlardan ve yapılan duyurulardan anladığım kadarıyla oldukça renkli, eğlenceli ve unutulmaz bir festival olacak Bi' Büyük Fest.

3 Temmuz akşamı saat 17.00'da, Turkcell Kuruçeşme Arena'da başlayacak olan festivalde bir çok ilk gerçekleştirilecek. Bunlardan bir tanesi,  " 1001 Meze Sofrası " projesiyle yaklaşık 1500 farklı meze hazırlanarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için rekor denemesinin yapılacak olması. Bu projenin en güzel taraflarından biri, 10 adet yemek bloggerının göndermiş olduğu meze tariflerinin aşçılar tarafından yapılıp 1001 Meze Sofrası'nda yer alacak olması.

Festivaldeki diğer bir yenilik ise, bloggerların çektikleri İstanbul temalı bir fotoğraf ve yine İstanbul'u anlatan bir yazıları ile oluşturacakları bir İstanbul Sergisi. Serginin adı, " İstanblog Fotoğraf Sergisi ". Belirtmeden geçemeyeceğim, bu sergide benim de fotoğrafım ve blog yazım sergilenecek. Bir ucundan ben de tutmuş oluyorum böylece.

Bi' Büyük Fest etkinliği kapsamında Emel Sayın, Yeni Türkü ve Emre Aydın'ı izleme ve dinleme şansına sahip olabileceğiz. Bu konserlerin yanı sıra Dans Atölyesi, Gezici Fasıl Ekipleri, Photoshooter Ekipleri, Halay Başı, Dilek Ağacı, Tavşanlı Niyetçiler, Ebru Ustası, Cam Atölyesi ile Herkese Nazar Boncuğu, Hat Sanatçılarına İsim Yazdırma ve Bi' Büyük Fest Hatırası gibi etkinler de yer alıyor. Ayrıca pilav, kokoreç, simit, köfte, şalgam, şerbet, helva, balık – ekmek gibi İstanbul ile özdeşleşmiş lezzetleri de bulmanız mümkün.

Festivale katılmak için biletlerinizi Biletix'ten satın alabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla sadece tribün biletleri kaldı ama bir şekilde bu etkinliğin içerisinde olmak gerekiyor. Detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Festival ile ilgili düşüncelerimi daha sonra paylaşacağım.

Festivalde buluşmak dileğiyle...

2 yorum:

A Kadir Bekçi dedi ki...

Hemşerim çalışmalarında başarılar dilerim.
Sevgi ve saygılarımla.

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Teşekkür ederim...