5 Haziran 2010 Cumartesi

Mano Burger


Beni tanıyanlar çok iyi bilir ki pek hamburger sevmem. Aslında domates, ketçap-mayonez gibi şeyleri sevmediğim için hamburger yemem. Benim aksime eşim de çok sever hamburgeri. Bu nedenle arada bir onun hamburger tercihine ben de uyuyorum. İşte onun bu tercihlerinden birinde tanıştık Mano Burger ile. İtiraf ediyorum, iyi ki tanışmışız.


Mano Burger oldukça yeni bir mekan. Beyoğlu'nda Tünel'in sol tarafından Karaköy'e inen yolun başında, sol tarafta açılmış, iki katlı ama biraz küçük bir yer.
Bir cuma akşamı, iş çıkışı gidelim dedik. Mekanın bu kadar dolu olabileceğini tahmin etmemiştik. Ama şanslıydık ki 1 - 2 dakika içinde bir masa boşaldı ve biz hemen oturuverdik oraya. Gitmeden önce eşimin yaptığı araştırmalara göre " Mano Burger " ve " Ottoman Burger " en çok beğenilen ve tercih edilen hamburgerleriymiş buranın. Mano Burger'in içerisinde bildiğimiz her şey var; domates, karamelize soğan, iki kat köfte, bacon, yeşillik ve özel mano sos. Ottoman Burger de ise; iki kat köfte, domates, yeşillik, karamelize soğan özel soslarına ek olarak beğendi ve hellim peyniri bulunuyor. İsterseniz köfteler üç katlı olabiliyor.


Tek hamburger yiyebileceğiniz gibi menü olarak da sipariş verebiliyorsunuz. Menü'nün içerisinde kızarmış patates ve şişe içecek bulunuyor. Ayran içmeyi tercih ederseniz Sütaş'ın ufak şişe ayranını göreceksiniz, çok hoş. Patetes kızartması malesef dondurulmuş patatesten yapılıyor. Bir de ayrıca menüde yer alan Tango patates'i deneyebilirsiniz. Farkı acılı olması. Mekan da tabak, çatal, vs. bulunmuyor. Masaya serdikleri yağlı kağıtların üzerinde yine kendi yağlı kağıtların içinde gelen patates ve hamburgerinizi rahatlıkla yiyebiliyorsunuz. Zaten hamburgeriniz dağılmasın diye ortasına geçirilmiş kalında bir çubuk göreceksiniz. Hardal dışındaki tüm soslar " Heinz " marka. Kimileri için önemli bir ayrıntı olabilir bu durum.

Yediğimiz menüler bizden geçer not aldı açıkçası. Köftesi çok fazla lezzetli değildi ama özellikle ekmeği, taptaze yeşilliği ve özel sosu ile bir bütün halinde leziz bir hamburger menüye sahipler. Fiyatlar da bildiğimiz diğer butik hamburgercilere göre çok uygun. Menü fiyatları 11-13,-TL arasında değişiyor. Tango patates'in fiyatı ise 4,-TL.

Biz yer bulmak için çok beklemedik ama bizden sonra gelen pek çok insan sıra beklemek durumunda kaldı. Israrla beklemelerinden de anlaşılacağı üzere fazlasıyla rağbet gören bir mekan. Bir kaç ayrıntı daha verirsek; mutfağı çok küçük, ikinci katın konsepti giriş katından biraz farklı, çalışanlar ilgili ve tuvaletleri oldukça temiz. Bir de dışarıda yemeğinizi yerken miyavlayan ya da gözlerini size dikmiş izleyen misafirlerinizin olacağını da unutmayın. Hesapla birlikte gelen bir kase akide şekeri de bizim için güzel bir sürpriz oldu.

Beyoğlu'na gidip de hamburger yiyeceğim diyorsanız ve ayaklarınız sizi bildik mekanlara götürüyorsa hemen yönünüzü Tünel'e ve Mano Burger'e çevirin. Denemeye değer...

Farklı lezzetleri tadabilmeniz dileğiyle...

Adres:
Şahkulu Mah. Galipdede Cad. No:5 Tünel - Beyoğlu / İSTANBUL
Telefon: 0212 292 75 40 / 41 / 42

3 yorum:

B.A.R.E.R. dedi ki...

seda eline sağlık sayende oturduğumuz yerden geziyoruz , 2 kez önünden geçtim vakit darlığından bir şeyler yiyemedim , madem ki bu kadar lezzetli artık gitmek farz oldu :))

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Ne mutlu bana:) Umarım yedikten sonra da yorumlarını paylaşırsın benimle.

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Son zamanlarda okuduklarım duyduklarıma göre Mano Burger çizgisinden ve lezzetinden çok uzaklaşmış. Uzun zamandır ben de gitmiyorum. Gitmeden önce tekrar bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.