22 Ekim 2009 Perşembe

Mostar Köftecisi

Farklı lezzetleri keşfetmek için yaptığımız araştırmalar sonunda listemize almıştık Mostar Köftecisi'ni. Üstelik mekan oturduğumuz yere de yakın sayılıyor. En kısa sürede gideceğiz derken geçen gün gördük ki Taksim'de, İstiklal Caddesi'ne de bir şube açmış Mostar Köftecisi. Ve geçen Salı akşamı gitmek kısmet oldu.



Mostar Köftecisi'nin asıl yeri Yenibosna'da. Şubesi ise, yaklaşık 2 ay kadar önce İstiklal Caddesi'nde, Hüseyin Ağa Camii'nin hemen karşısındaki sokakta bulunan 4 katlı yerde açılmış. Aydınlık ve şık görünüyor dışarıdan. İçeri girdikten sonra müsait olan her duvara, Balkan Fotoğrafları, Yahya Kemal Beyatlı'nın bir kaç şiiri ve Bulutsuzluk Özlemi'nin 
" Yaşamaya Mecbursun" şarkısının sözleri döşenmiş. Giriş katında Yahya Kemal Beyatlı'nın " Akıncılar " ve " Sessiz Gemi " şiiri var. Üst katta ise, bunlara ilave olarak " Mohaç Türküsü "bulunuyor. Mekanda aklınıza gelebilecek tüm eşyaların üzerinde Mostar Köprüsü'nün resmi mevcut. Duvardaki fotoğraflar ve objelerdeki resimler sizi biraz olsun oralara götürmeye yetiyor yani.



Mostar Köftecisi'nin menüsü tabiki köftelerden oluşuyor. Fakat bunlar öyle sıradan köfteler değil. Balkanlardan gelip ülkemizin çeşitli bölgelerine yerleşen  Balkan Muhaciri vatandaşlarımızın oralardan getirdiği tatlardan oluşuyor. Şimdi hepsi kendi yöresinde en çok bilinen ve o yöreyle özdeşleşmiş köfteler oldu. Zaten siparişlerinizi verdikten sonra beklerken okuyabilmeniz için masa servislerinde köftenin tarihi anlatılıyor. Mostar Köftecisi'nin menüsünde 4 ayrı köfte bulunuyor. Bunlar; Mostar Köftesi, Rumeli Köftesi, Adapazarı Islama Köfte ve Kaşarlı Köfte. Biz tercihimizi Mostar Köftesi ve Islama Köfte'den yana kullandık. Tabiki köfte olunca yanına piyaz söylememek olmaz deyip onu da sipariş ettik.


 
Mostar Köftecisi'nde fiyatlar makul seviyede sayılır. Rumeli Köftesi dışındaki köftelerin porsiyonu 8,-TL. Piyaz- salata, 4,-TL, Dondurmalı İrmik Helvası ise 6,-TL. Gitmeden önce aklınızda bulunsun... Ayrıca her masada bulunan kısa anket çalışması da daha iyi hizmet ve lezzet kalitesi için düşünülmüş bir detay olarak gözümüze çarptı. Biz doldurduk, gittiğinizde siz de doldurabilirsiniz.Köftelerin lezzeti kadar bize sunumu da önemliydi ve gerçekten güzel bir sunumla köftelerimiz siparişimizden yaklaşık 10 dakika sonra geldi. Ve yaklaşık 10 dakika sonra da bitti. Köfte keyfinin üstüne bir de dondurmalı irmik helvası keyfi yapmak gerekir düşüncesiyle tatlımızı da söyledik. Onun da tabaktaki duruşu çok şıktı. Ve tabiki lezzeti tek kelimeyle mükemmeldi. Kesinlikle yemeden kalkmayın.



İster Yenibosna ister Taksim bence farketmez. Ama görmek için Yenibosna'daki yere de gideceğiz.  Daha detaylı bilgi için aşağıdaki web sitelerini ziyaret edebilirsiniz:

Şimdiden afiyet olsun...



5 yorum:

betül dedi ki...

Agustos ayında saraybosna - mostar'a gittim. Orda bu köfteye "cevapi" diyorlar. Tadı güzel ama bize çok ağır gelmişti. Eminim bu restorant ta bizim damak tadımıza göredir. Paylaşımın için teşekkürler.

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Her şey yerinde güzel. Saraybosna'daki gibi değildir sanırım tadı ama köfte severler için iyi bir alternatif olabilir. Artık aradaki farkı sen bize söylersin:)

Adsız dedi ki...

demek blog cusun ama haberim yok :))tesadüfen mostar köftecisi ile bir şeye bakarken gördüm senin ismini , mostar köftecisinin sahibi arkadaşım olur . görüşmek dileği ile .

cenk barer

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Dünya küçük:) Çok şanslısın böyle arkadaşların olduğu için. Taksim'deki yer kapandı, üzüldük.
Görüşmek dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Bloğunuzda ki güncel paylaşımlarınız sayesinde sık sık bloğunuzu takip etmeye başladık. Halı yıkamacı firması olarak paylaşımlarınızın ve başarılarınızın devamı dileriz.