30 Mayıs 2010 Pazar

Grease Müzikali


Broadway tarihinin en sevilen ve en çok sahnelenen müzikali GREASE; Astoria Alışveriş Merkezi'nin 2.yıl etkinlikleri kapsamında nihayet Türkiye’ye geldi. Biz de eşimle bir fırsatını bulduk ve cuma akşamı müzikali izleyebildik.

Müzikal ilk kez 14 Şubat 1972 yılında NewYork'ta sahnelenmiş. 1978 yılında da başrollerini John TRAVOLTA ve Olivia NEWTON-JOHN'un paylaştığı sinema filmine uyarlanmış. Müzikal adını 1950'li yıllarda Amerikan gençlik kültürüne verilen " GREASERS " isminden almış. Yıllardır süren müzikal başarısı 2007 yılında Londra'da tekrar sahnelenmeye başlaması ile perçinlenmiş oldu. 2003 yılında dünyada şimdiye kadar sergilenmiş en iyi müzikal seçilen Grease Müzikali'ni 7 Haziran'a kadar Turkcell Kuruçeşme Arena'da seyretme fırsatınız bulunuyor.

Yıllardır izlediğimiz ve bildiğimiz bir müzikal olduğu için içeriğiyle ilgili farklı bir şey görmeniz mümkün değil. Ama oyuncuların başarısı ve tabiki Grease'in kendine has enerjisi sayesinde eğlenmemeniz de mümkün değil. Dekor bir tane olmasına rağmen oldukça güzel kullanılmış. O meşhur Grease arabasını sahnede görmek de heyecan verici. Ama müzikalin en güzel ve özel tarafı çalınan müziklerin Cd'den değil gerçek orkestra tarafından çalınması oldu. Üstüne oyuncuların gerçekten güzel sesleri eklenince oldukça eğlenceli saatler geçirebilirsiniz.

Müzikalin biletlerini Biletix'ten alabilirsiniz. Bilet fiyatları biraz yüksek olmasına rağmen müzikali izleyenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle 1. Kategori diye satılan ön taraflardaki plastik sandalyelerin kötülüğüne rağmen izlenesi bir müzikal. Mekana Kadıköy, Üsküdar, Kabataş ve Beşiktaş'tan motorlar ile gelebilirsiniz. Ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Güzel ve anlamlı olan bu nostaljiyi yaşamanız dileğiyle...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben de ilk gün olan salı günü gitmiştim. Grease Lightning arabası çok hoştu :) Kalabalığın nedeni birçok kişinin benim gibi Astoria'nın davetlisi olarak gelmesi :)