5 Aralık 2009 Cumartesi

12. Uluslararası Sinema - Tarih Buluşması



İstanbul'da yaşamanın en güzel yanlarından biri de pek çok sosyal etkinliğin burada düzenleniyor olması. Bu durumda insan, " bu hafta sonu ne yapabilirim " diye düşünmek zorunda kalmıyor. İşte bir etkinlik daha, belki 1 haftalık bir etkinlik ama bizlere çok şey vereceği kesin.

“Felsefe ve düşünce festivali” kimliğiyle yola çıkan İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması, bu yıl 11-17 Aralık 2009 tarihleri arasında “Avrupa Kültürleri İstanbul Buluşması” teması ile 12. kez izleyicileri ile buluşuyor. Cannes, Berlin, Toronto gibi festivallerden ödüllerle ve övgülerle dönen nitelikli filmlerin biz izleyicilerle buluşacağı festivalin bölüm başlıklarından bazıları şöyle:

" Avrupa Kültürleri Buluşması "
" Yeni Keşifler "
" Dünya Festivallerinden "
" İnsan Hakları "
" Beyaz Perdenin Tanıklığı : Polonya Sinemasına Bakış "

12. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın gösterimleri Beyoğlu Alkazar Sineması ve Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak. Fransız Kültür Merkezi gösterimleri ücretsiz olacak. Alkazar sinemasındaki ücretlendirme ise Tam:5 TL Öğrenci:4 TL şeklinde. Biletler, Alkazar Sineması Gişesi’nde satışa çıktı bile.

Şahsen “ The Secret in Their Eyes ”, “ The Road ”, " White Material ", “ The Young Victoria”, “ Original ” isimli filmleri tavsiye edebilirim. Yine Fransız Kültür Merkezi’ndeki ücretsiz gösterimlerde birbirinden güzel ve uluslararası festivallerden ödüllü belgeseller izleyici ile buluşuyor. Unutmayalım !

12. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın bu seneki Onur Ödülü Türkiye'nin en büyük sanatçılarından İDİL BİRET'e takdim ediliyor. O nedenle bu seneki buluşma bizim için daha anlamlı bir hal almış oluyor.

Festival ve program için ayrıntılı bilgiyi http://sinematarih.tursak.org.tr/ adresinden edinebilirsiniz.

Sinema izlemek için en güzel mevsim olan sonbaharın bu son günlerinde, İstiklal Caddesi'ndeki film festivali koşuşturmalarını özleyen sinefillerin özlemini bir nebze olsun giderecek olan bu festivale gideceklere şimdiden iyi seyirler...

Hiç yorum yok: