20 Aralık 2009 Pazar

Dünya Basın Fotoğrafları 2009 Sergisi

Fotoğrafçılığa ilgim farklı bir boyut kazandıktan sonra dikkatimi daha fazla çeker oldu fotoğraf sergileri. İstanbul'da o kadar çok ulusal ve uluslararası fotoğraf sergisi var ki. Aslında ülkemizdeki bu hareketliliği daha önce farketmediğime üzülüyorum.

İşte bu sergilerden bir tanesi de, yaklaşık elli senedir dünyadaki basın fotoğraflarının en iyilerini seçen World Press Photo ( Dünya Basın Fotoğrafı ) yarışmasının sonuçlarının sergilendiği Dünya Basın Fotoğrafları 2009 Sergisi. Bu seneki serginin bizim için en önemli özelliği, 22 Aralık Salı günü İstanbul'da Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde sergilenmesi.

Her yıl dünyanın dört bir yanından gönderilen fotoğraflar 13 kişilik bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 10 farklı kategoride değerlendiriliyor. Bu yılki yarışmaya 124 ülkeden 5.508 fotoğrafçı tarafından gönderilen 96.268 fotoğraf katılmış ve bunların arasından 198 fotoğraf ödüllendirilmiş. Bu seneki yarışmanın birincisi, ABD'deki ekonomik krizi anlatan siyah - beyaz fotoğraf oldu.

22 Aralık 2009 - 12 Ocak 2010 tarihleri arasında İstanbul - Bayrampaşa'da bulunan Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde bu sergiyi ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için ; http://www.worldpressphoto.org/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: