11 Aralık 2009 Cuma

Fındık Kabuğunda Köfte

Ülkemizde çeşitli yörelere has köfteler mevcut. Tekirdağ köfte, Akçaabat köfte, İnegöl köfte, Islama köfte bunlardan bir kaç tanesi. İstanbul'da bunların hepsinden yeme ve bunları pek çok yerde görme şansımız var. Ama Fındık Kabuğunda Köfte'yi yemek için Balat'a gitmemiz gerekiyor.

Fındık Kabuğunda Köfte, Eyüp yolu üzerinde, Balat - Haliç sahilindeki Bulgar Kilisesi'nin çaprazında yerini almış. 4 katlı olan mekanın en önemli özelliği, adını verdiği köftesi. Oldukça leziz olan köfte, pilav ve acı sos ile servis ediliyor. Bunun yanına piyazınızı söylemeyi unutmayın sakın. Köftesinin dışındaki en büyük alternatif ise fındık kabuğunda kuru fasulye. Etli, pastırmalı ya da sade kuru fasulye tercih edebiliyorsunuz. Kuru fasulyenin yanında yiyebileceğiniz, Pelit Turşucusu'ndan gelen yaklaşık 20 çeşit turşu ve Silivri Çömlek Yoğurdu , yemeğinize ayrı bir lezzet ve zevk katacaktır.

Yemekler fındık kabuğuyla harmanlanmış kömür ateşinde pişiyor. Servis oldukça hızlı ve insanlar gayet sıcak. Kuru fasulye ve köfte için ekonomik menüler de oluşturulmuş. Genel olarak fiyatlar makul seviyede, hatta pek çok yere göre uygun. Özelliği olan yemeklerin dışında et ve tavuk ızgara servisleri de bulunuyor. Böyle güzel yemeklerden sonra tatlı isterseniz, İrmik Helvası, Sütlaç, Kabak Tatlısı ve Künefe'den birini seçebilirsiniz.

100 kişiye kadar grup rezervasyonu alınabilen mekanda, wireless adsl hizmeti bulunmaktadır. Paket servisi de olan mekanda kredi kartının dışında Sodexho Pass Card ve Ticket  da geçmektedir.

Balat'ın etkileyici tarihi dokusunda gezerken leziz bir şeyler yemek için gidebileceğiniz bir yer Fındık Kabuğunda Köfte. Şimdiden afiyet olsun...

Adres: Tahta Minare Mah. Mürsel Paşa Cad. No: 89 (Bulgar Kilisesi karşısı) Balat-Fatih
Tel: 0212 635 33 10

Hiç yorum yok: