9 Aralık 2009 Çarşamba

İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi

Yıllar önce Sinop kıyılarında bir beyaz balina görülmüştü. O zaman çok büyük bir olay ve heyecandı bizler için. Görmek için pek çok yerden Sinop'a gidenler olmuştu. O artık bizimdi ve adı da Aydın'dı. Yıllar geçti artık yunusları bazen İstanbul Boğaz'ından geçerken görür olduk. Olağan bir durumdu bu bizim için. Zaten televizyonlarda yunusların yaptıklarını seyredebiliyorduk. Oysa kaç kişi ya da kaç çocuk onlara yakından bakma, dokunma, onlarla yüzme şansına sahip oldu ki? 



2009 senesiyle beraber biz de o şanslı insanlardan olduk. Haliç kıyısında açılan, Türkiye'nin en büyük Yunus Gösteri Merkezi olan  İstanbul Dolphinarium,  bize bu imkanı sunuyor. Yaklaşık 1 sene olmasına rağmen geçen hafta sonu gitme şansım oldu. Gösteri Merkezi'ne gitmek için Eyüp'ten Haliç kıyısını takip etmeniz gerekiyor. Pierre Loti'yi geçtikten yaklaşık 1 - 1.5 km sonra sağ tarafta tabelasını görmeniz mümkün. Aracınızla giderseniz merkezin otoparkı mevcut, sıkıntı yaşamazsınız.

Gösteriler pazartesi günü hariç her gün var. Hafta içi, salı günü hariç iki gösterim, hafta sonu ise üç gösterim yapılıyor. 0 - 3 yaş arası çocuklar için ücretsiz olan gösteride bilet fiyatları 20,-TL. Vip izleyiciler (!) için ise , 40,-TL. Gösteri süresince video çekimi yasak ama fotoğraf çekebilirsiniz. Gösteriden sonra yunuslarla fotoğraf çektirme şansınız mevcut. Eğer kendi makinenizle çektirecekseniz 10,-TL 'yi, gösteri merkezinin makinesiyle çektirecekseniz 20,-TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Ayrıca mekan içerisinden yunus temalı hediyelik eşya ve kartpostal almanız da mümkün. Yunuslarla yüzmek isterseniz, bu konuda da size yardımcı olabiliyorlar. Yaklaşık 10 dakika süren bu yüzmenin fiyatı, tek kişi 150,-TL, çift kişi 200,-TL. Yunuslarla yüzmenin faydalarını düşünürsek ve bu zevki tatmak istiyorsak denemeye değer diye düşünüyorum.



Gösteri yaklaşık 45 - 50 dakika sürüyor. Önce bir ton ağırlığındaki beyaz balinayla başlayan gösteri, ardından 750 kiloluk Mors Sara ile devam ediyor. Ve en sonunda sahneye , o şirin, canayakın ve akıllı yunuslar çıkıyor. Gösteri mekanı oldukça geniş, her yerden görme şansınız var. Hatta izleyicileri selamlamak için yaklaştıklarında daha da yakından görebilirsiniz. Özellikle çocukların ve çocuklu ailelerin rağbet ettiği gösteri, yetişkinler için de çok iyi bir eğlence olabilir.

Gösteri Merkezi'nin içerisinde cafeterya ve restaurant var. Gösteri öncesi ya da sonrasında Haliç manzarasına karşı bir şeyler yiyebilirsiniz ama bu manzara sizi ne kadar etkiler bilemiyorum. Mekanın çevre düzenlemesine çok ihtiyacı var.

Bir hafta sonunuzun 45 dakikasını sevdiklerinizle birlikte eğlenerek ve sonuna kadar tadına vararak geçirebileceğiniz bir yer. Yunusları seviyoruz, onlar da bizi seviyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için  web sitesini inceleyebilirsiniz: http://www.istanbuldolphinarium.com

İyi eğlenceler...


Hiç yorum yok: