7 Aralık 2009 Pazartesi

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu : İyi Günde Kötü Günde



Küçükçekmece Belediye'si, geçen sene üç tane Kültür Merkezi açılışı yaptı. Bunlardan ilki Cennet Kültür ve Sanat Merkezi idi. Şimdi bu Kültür ve Sanat Merkezi, Devlet Tiyatrosu olarak faaliyetine devam ediyor. İkinci Kültür ve Sanat Merkezi ise Sefaköy'de açılmıştı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde izleme fırsatı buldum " İyi Günde Kötü Günde " adlı oyunu.

Oyun, Fransa'da çok beğenilen, Pierre Palmade ve Michel Laroque ikilisinin yazdığı müzikli güldürü oyunu, “Ils se Sont Aimés (Birbirlerini Çok Sevmişlerdi)'nin farklı bir denemesi, uyarlaması. Ali Poyrazoğlu tarafından uyarlanan, Özdemir Çiftçioğlu'nun yönettiği ve Nilgün Belgün ve Ali Poyrazoğlu'nun oynadıkları bir komedi aşk oyunu.

Oyun, oldukça sade bir sahnede ( hareket eden tek şey 2 adet sandalye ) iki oyuncunun usta oyunculukları ve izleyicilerin hayal gücüne dayalı bir şekilde ilerliyor. " Seven Ne Yapmaz " isimli şarkıyla giriş yapılan oyunda, birbirini çok seven evli bir çiftin boşanmalarını, boşanmalarına rağmen birbirilerinden kopamayışlarını esprili konuşmalarla izliyoruz. Oyunun içerisinde günümüz siyasetine ve onların söylemlerine her zamanki Ali Poyrazoğlu dokundurmaları yer bulmuş. Aşkı, aşkı elde ve canlı tutmayı, eşleri, toplumu, evlenmeyi ve boşanmayı bizleri güldürerek sorgulayan bir oyun olmuş İyi Günde Kötü Günde. Oyun sırasında ara ara çalınan şarkılar bizleri hüzünlendirse de oyunun içerisinde kendilerine iyi bir yer buldukları kesin. Oyun başladığı gibi " Seven Ne Yapmaz " isimli şarkının Zeki Müren yorumuyla sona eriyor.

Her iki oyuncunun gerçekten çok başarılı bir performans sergilediklerini düşündüğüm oyunun bilet fiyatları, Tam: 45,-TL, Öğrenci: 35,-TL şeklinde. Oyundan çıktıktan sonra, Ali Poyrazoğlu'nun oyunda söylediği gibi " En iyi metres, eski eştir " cümlesini kafanızdan geçireceğinizi hatırlatarak izlemenizi tavsiye ediyorum.

Sonuçta aşkın matematiği yoktur... İyi seyirler...


2 yorum:

Günün Notları dedi ki...

Bu sezon yakalayamadığım oyunlardan biri :( Çok merak ediyorum.

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Kısmet, ben de Cennet Kültür Merkezi'nde izleme fırsatı bulmuştum:)İzlemeye değer ...