28 Ocak 2010 Perşembe

9. Afm Uluslararası Bağımsız Film Festivali ( !f İstanbul )



Bu hafta biz İstanbullular için oldukça soğuk ve karlı geçti sayılır. Aslında kar da pek yağdı diyemeyeceğim ama gösterdi kendini bir şekilde. İşte böyle zamanlarda yapılacak en güzel şeylerden biri de sinemaya gitmek bence. Gösterimde olan çok film ve dolayısıyla bizim için çok fazla alternatif olsa da 11 Şubat'ta başlayacak olan 9. Afm Uluslararası Bağımsız Film Festivali, nam-ı diğer !f İstanbul farklı bir tema ve başlıklarla karşımız çıkıyor.

Bu sene 9. su gerçekleştirilecek olan Bağımsız Filmler Festivali 11-21 Şubat 2010 tarihleri arasında “ Yeni Perspektif ” teması ile AFM'nin Beyoğlu, Caddebostan ve İstinye Park Salonları'nda sinemaseverlerle buluşuyor. Bu sene filmler “ Keşif ”, “ Hit Filmler ” , “ Erkeklik Halleri ”, “ Fantastik Filmler ”, “ Sesli Yaşam ”, “ Sessiz ve İsyanlar ”, " Dünya'nın Çivisi ”, “ Açılım ”, “ Gökkuşağı ”, “ !f Kült ”, “ !f Kısalar ”, “ Nöbetçi Sinema ” ve “ Özel Gösterim” başlıkları altında görücüye çıkıyor.

Festivalin programını incelediğinde, bu sene Bafta ödüllerinde de çok sayıda adaylık alan " Aşk Dersi/An Education " , " Precious " , " A Prophet/Yeraltı Peygamberi " , " Fantastic Mr Fox/Yaman Tilki " , " Crazy Heart/Çılgın Kalp " , " The Lovely Bones/Cennetimden Bakarken " filmleri ilk bakışta öne çıkıyor. Ama yukarıda bahsettiğim başlıklar altında pek çok filmin de sinemaseverler tarafından keşfedileceğini düşünüyorum.
 
Tüm filmlerin künyelerine, fragmanlarına, bilet fiyatlarına festivalin takvimine, etkinliklere ve festival ile ilgili tüm bilgilere  buradan  ulaşabilirsiniz. Programı incelemek için acele etmelisiniz. Çünkü 29-31 Ocak 2010 tarihleri arasında %10 indirimli olarak tüm biletler http://www.mybilet.com/ adresinde satışa çıkıyor.

Bu heyecanlı keşfe katılmanız dileğiyle...

Hiç yorum yok: