17 Ocak 2010 Pazar

Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi



2007 yılının Kasım ayında evlendiğim için taşındım Küçükçekmece'ye. Önceleri alışmak epey zor olmuştu benim için. Zamanla alıştım alışmasına ama buralarda hiçbir şey yapmıyorduk eşimle. Sinema için Bakırköy'e, tiyatro için Harbiye ya da Şişli'ye gitmemiz gerekiyordu en iyi ihtimalle.

2008 yılında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı mahallemize. Oldukça görkemli ve renkli bir açılışı oldu. Haldun Dormen, Ebru Cündübeyoğlu, Tarık Papuççuoğlu ve birbirinden değerli oyuncuların yer aldığı Tiyatro Kedi ekibinin sahneleyeceği “Kibarlık Budalası " ve Kenter Tiyatrosu'nda sahnelenen " Ben Anadolu " oyunlarıyla start aldı. Tiyatrosu, sineması, seminerleri, söyleşileri, sergileri, düzenlenen kurslarıyla renk getirdi mahallemize. 450 kişilik sahnesi hep dolu oluyordu. Özel tiyatrolarda oynanan pek çok oyun ayağımıza kadar gelmişti çünkü. En büyük sorun sabahın erken saatlerinde kuyruğa girmek ve gişeden bilet almaktı. Başka şansımız olmadığı için rica minnet aldırırdık biletlerimizi. Her ay iki tane oyun oynardı tiyatromuzda.

İlk senesinde oldukça başarılı oldu Cennet Kültür ve Sanat Merkezi. Bu arada hem Sefaköy'e hem de Halkalı'ya birer tane Kültür ve Sanat Merkezi daha açıldı. Ancak nedense Küçükçekmece Belediyesi, kültür merkezlerini açmak için gösterdiği önemi ve hassasiyeti, söz konusu kültür merkezlerinin internet sitelerinin güncellenmesi için göstermemektedir. Her üç kültür merkezinin de internet sitesinde hala geçen sezona ait bilgiler bulunuyor.

Bu sene büyük bir sürpriz oldu ve Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahneleri'nden bir tanesi oldu. İstanbul'da ikişer tane Şişli ve Üsküdar'da olmak üzere 9 tane devlet tiyatrosu sahnesi bulunuyor. Buradan aylık programa ulaşabilirsiniz. Devlet Tiyatrosu Sahnesi olduğu için artık internetten de bilet alabiliyoruz. Ama malesef bilinmediğinden mi, tanıtılmadığından mı bilemiyorum çok az sayıda tiyatro severle buluşuyor Cennet Sahnesi. Oysa ki Avrupa Yakası'nda oturan tiyatro severler için iyi bir alternatif olabilir bu sahne. İletişim ve kroki bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Devlet Tiyatrosu'nda biletler tam: 10,-TL, öğrenci: 6,-TL,-. Oyunlar için biletlerinizi tiyatroların gişelerinden alabileceğiniz gibi http://www.mybilet.com/ adresinden de satın alabilirsiniz.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'ni keşfetmeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok: