18 Nisan 2010 Pazar

Öz Kilis Kebap & Lahmacun Salonu

Etrafımdaki insanlara Karadenizliyim dediğimde genelde pek inanmıyorlar bana. Ne tipim ne de damak zevkim yansıtmıyor çünkü Karadenizliliğimi. Ama en çok da damak zevkim yansıtmıyor bu durumu. Gaziantep'li eniştem sayesinde tanıştığım Güneydoğu Anadolu ve özellikle de Gaziantep Mutfağı her zaman ilk tercihim olmuştur. Uzun zamandır eşimle gitmek istiyorduk Öz Kilis Kebap & Lahmacun Salonu'na. Kısmet olmadı, biz unuttuk, erteledik derken bugün gidebildik Fatih'e ve Öz Kilis'e.

Önce yerini tarif etmekle başlayayım. Edirnekapı - Fatih istikametinde, Yavuz Selim Otobüs Durağı'nda inmeniz gerekiyor. Bu durağın hemen arkasındaki yoldan aşağıya doğru yürüyüp ilk sağdaki sokağa döndüğünüzde, Fatih Kız Öğreci Yurdu'nun tam karşısında göreceksiniz bu mekanı. Kendi arabanızla gelirseniz cadde üzerinde İspark'a ya da buraya yakın bir sokağa arabanızı bırakabilirsiniz. Mekanın otopark'ı bulunmuyor çünkü. Çok büyük bir yer değil, oldukça sade ve gösterişsiz. Ama her zaman birileri muhakkak bulunuyor. Sohbetimiz sırasında öğrendik ki özellikle akşam 16.00'dan sonra kalabalıklaşıyormuş mekan.

Öz Kilis, 1953 yılında Sirkeci'de kurulmuş ve sonra Fatih'teki bu yere gelmiş. Mekanın sahipleri oldukça sıcak ve hoş sohbet insanlar. Aynı şekilde çalışan garsonları da öyle. Yediğiniz her şeyin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, içerisinde nelerin olduğunu, yemeklerin en büyük özelliklerini ve merak ettiğiniz başka şeyleri sorup öğrenmeniz mümkün.


Çok fazla şeyin tadına bakabilmek için menümüzü biraz geniş tuttuk biz. Önce Lebeniye Çorbası içtik. Nohut, et, buğday, nane ve yoğurttan yapılan Lebeniye gerçekten de çok başarılı. Ardından birer tane sarımsaklı lahmacun yedik. Sarımsaklı olduğunu duyunca insan biraz tereddüt etmiyor değil. Ama sonuç tek kelimeyle harika. Yaklaşık 15 sene önce Gaziantep'te yediğim lahmacunun tadını yıllar sonra burada aldım desem yalan olmaz. Sonra birer içli köfte ama kızartma olanından ve son yemeğimiz Adana Kebabı ve  Küşneme ( kuzu şiş ) oldu. Bunların yanında Gavurdağı Salatası ve koca bir sürahi ayranı unutmadan tabiki.


Küşneme'yi ağzınıza ilk attığınızda aldığınız tadı kolay kolay unutamayacağınıza eminim. Keza Adana Kebap için de benzer şeyleri söyleyebilirim. Her ikisinin de en büyük özelliği Zahter ile soslanmış olmaları. Kebapların yanında gelen Frig Pilavı'ndan bahsetmeden geçemeyeceğim. Bildiğimiz bulgurdan biraz farklı, daha irice. Ama bu bulgurun en önemli özelliği sahip olduğu hafif bir is kokusu. Bu kokunun nedeni ise, bulgurun daha sütlü iken yakılmasıymış. Kebabın yanında yememek mümkün değil pilavı. Ve bu yemeklerin üstüne tatlı yememek olmaz deyip bir tane de künefe istedik. Sonuç yine muhteşem. Peyniri ve tadı mükemmel ayarlanmış. Biraz ağır bir tatlı olan künefeyi rahatlıkla tek başınıza bitirebilirsiniz.


Öz Kilis'de denenebilecek pek çok şey var. Kilis Tava, Halep Tava, Kuru Biber - Patlıcan Dolması, Soğanlı Lahmacun, Haşlama İçli Köfte bunlardan bir kaçı. Bir sonraki ziyaretimizde de bunları deneyeceğiz tabiki. Ama yine aynı zevki ve lezzeti alacağımızdan şüphem yok. Mekanın bu lezzete karşılık fiyatları da oldukça uygun. İki kişi yaklaşık 45,-TL ödedik. Bu arada mekanın müdavimi ünlüleri her an orada görmeniz de mümkün.

Kendi reklamını oraya gelen insanların yaptığı bir mekan Öz Kilis Kebap & Lahmacun Salonu. Her giden memnun olduktan ve onlar da bu lezzeti bozmadıktan sonra daha çok adından söz ettireceğine eminim.

Bilenlerin bir daha gitmesi, bilmeyenlerin ise bir an önce gidebilmesi dileğiyle...

Öz Kilis Kebap & Lahmacun Salonu
Hırka-ı Şerif Cad. Bedrettin Simavi Sk. No:5
Yavuz Selim - Fatih / İSTANBUL

Tel: 0212 523 44 57 / 523 74 11

6 yorum:

ArZuCo dedi ki...

kebaplara bende dayanamam. en kısa zamanda bizde ziyaret edelim :)

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

O zaman haberleşip beraber gidelim. Bir kere ziyaret edince hemen bir daha gitmek istiyor insan:)

Sinan dedi ki...

Herkese şiddetle tavsiye ederim. Kebaplari muhteşem. 10 üzerinde 10 veriyorum. Sedacim harika bir yer önerdigin icin teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ben saadet öz kilisli geliyorum kebablarını yemeye

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Saadet, şimdiden afiyet olsun, tadını çıkar:)

Adsız dedi ki...

hic tavsiye etmem kalite yok hijen yok yerleri cok dar.konfor yok.iceri girdinizmi soruyorlar kebapmi yiyeceksiniz yoksa lahmacunmu kebap derseniz oturtuyorlar.lahmacun derseniz ya yok diyorlar yada en az yarim saat bekleyeceksiniz diyorlar.cünkü kebap yedinizmi daha cok para birakiyosunuz.lahmacun vermek istemiyorlar.böyle anlayisli yere bir daha gitmem...