11 Ocak 2010 Pazartesi

Fesleğen Çıkmazı



İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun bu sezonki oyunlarından bir tanesi de Fesleğen Çıkmazı isimli oyun. Bu oyunu Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki sahnede izleme fırsatı bulduk. Oyun günü bilet bulma şansımız dahi oldu. Çok fazla bilinmediğinden olsa gerek devlet tiyatrosu olduğu günden itibaren pek ilgi görmüyor Cennet Kültür ve Sanat Merkezi. Bu nedenle, ne yazık ki tiyatro sanatçıları, emekçileri dolu salona oynayamıyorlar oyunlarını.

Fesleğen Çıkmazı'nın kaderi de böyleydi malesef. Oysa ki oyun, bizim geçmişimizden, bizim yaşadıklarımızdan ibaret; Mübadele ile Girit'ten Türkiye'ye göçmek zorunda kalan bir aileden, aradan geçen uzun bir zamanın ardından ailenin duyduğu özlemden, verdikleri yaşam mücadelesinden ve ufak da olsa aşk acısından bahsediyor. 1 saat 20 dakikalık, tek perdelik bir oyun. Dekor oldukça sade. Oyuncular  başarılı, bazı sahnelerde ve konuşmalarda kopsak da oyundan vermek istediklerini kolayca aktarabiliyor Fesleğen Çıkmazı. Konusu nedeniyle biraz ağır ve duygu yüklü geçiyor tabiki.

Hayatımızı şöyle karşıdan bakıp seyretmek, bazen ufak bir tebessüm etmek ya da onun üzerine düşünmek ve belki onu kısacık da olsa bir kez daha yaşayabilmek... İşte tiyatronun bizlere verdiği güzellikler bunlar. İşte Fesleğen Çıkmazı'nın bize yaşattığı şey bu.

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Koşuşturmalarınızdan fırsat bulup izlemeniz dileğiyle... 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

seda,takip ediyorum..ilerisi cok daha iyi olacak..hadi bakalim..kolay gelsin..TÜRKIYE SENINLE GRUR DUYUYOR...tabii ki bizde...

nymphea dedi ki...

Ben de yeni öğrendim açıkçası Küçükçekmede DT sahnesi oldugunu. Gitmek isterim aslında:) Ama önce bi korkisini bulmam lazım:P