17 Kasım 2009 Salı

Ay Hırsızı - Sunay Akın




Kuzenime eğitici kitaplar almak için girmiştim D&R 'a. Sonra birden kendimizi " Son Çıkan Kitaplar " bölümünde bulduk eşimle. Ne var ne yok diye bakıp, ilgimizi çeken kitapları incelerken dikkatimi çekti " Ay Hırsızı ". Sunay Akın, bildiğim ve beğendiğim bir şair ve yazardır. Ama özellikle kitaplarını takip etmem. Hatta 2005 yılında açılmış olmasına rağmen hala sahip olduğu Oyuncak Müzesi'ne gitmedim.

Kitabın birinci ve ikinci baskısı Ekim ayında İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkmış. Benim bu kitabı görüp almam ise Kasım ayına nasip oldu. Kitapta 49 tane kısa öykü var. Öykü yazılı bir dolu kitap arasında bunun farkı ne diye soracaksınız. Çok farkı var aslında. Bilmediğim, duymadığım hatta aklımın köşesinden dahi geçmeyecek bilgileri ve öyküleri öyle güzel bir dil ve üslupla anlatmış ki. Okurken hayrete düşmemek, okuduklarım karşısında heyecanlanmamak ve hemen eşimle paylaşmamak mümkün olmadı.

Kitabın arkasında kısa bir paragraf var. Aslında bir kaç tane soru cümlesi var: Cervantes ve Mimar Sinan'ın İstanbul'daki hangi cami inşaatında yollarının kesiştiği, Atatürk'ün neden hiç uçağa binmediği, İstanbul Boğazı'nı yürüyerek ilk geçen kişinin kim olduğu, Pilot Vecihi'nin nasıl bir hayatı olduğu, Sultanahmet Camii'nde neden 16 tane şerefe olduğu, Zaro Ağa ile King Kong'un hayatlarının ortak noktalarının neler olduğu, Adolf Hitler'in neden Rahip okulundan atıldığı, Beatles grubunun üyelerinin nasıl bir araya geldikleri gibi soruların ve daha pek çok sorunun cevabını bulabileceğiniz bir kitap. Hatta hiç soru sormasanız da pek çok bilgiyi bulabileceğiniz bir kitap.

Ay Hırsızı, kitapçılarda 12,-TL'dan satılıyor. Ama bu kitabı, http://www.idefix.com/kitap adresinden 22 Aralık'a kadar 8.50,-TL 'na satın alabilirsiniz. Elinize bir kez aldığınızda bırakamayacağınıza eminim.

Bir tane de bu kitaptan edinmeniz dileğiyle...


1 yorum:

Kitapkolik dedi ki...

Sunay Akın gerçekten bir başka...