30 Kasım 2009 Pazartesi

Şark Han

Eşimle balayımız için gittiğimiz otelin caz barında görünce çok beğenmiştik cazcı müzisyen biblolarını. Almaya karar verdik ama gördüklerimizin aynısı nasıl bulacağımızı bilememiştik. Bu bibloların küçük boyundan gelen hediye sayesinde beğendiğimiz biblolarımıza kavuştuk.

Büyük şehirlerde yaşamanın pek çok avantajı olduğu kesin. Hele İstanbul'da yaşamanın daha çok avantajı var. İşte bu avantajlarından biri de Eminönü'nde, Mercan Yokuşu civarında (Kapalıçarşı'dan Tahtakale - Mahmutpaşa'ya inen yol ), Telekom binasının hemen yanında bulunan Şark Han.



Şark Han, 2 katlı bir han görünümünde olsa da 6 katlı bir han. Bir kaç tane giriş-çıkış kapısı bulunuyor. Önünden geçerken pek dikkatinizi çekmese de içeri girdikten sonra dikkatlerden kaçmayacak bir han burası. İçerisi oldukça renkli. İrili ufaklı pek çok hediyelik eşya, biblo, kıyafet, tablo, mutfak eşyası, takı-toka, vb. şeyleri bulabileceğiniz Şark Han, her zaman kalabalık. Hanın içindeki eşyaların neredeyse tamamı Çin malı. Zaten dükkanlarda da bolca uzak doğulu görmeniz mümkün. Mağazalarda gördüğümüz her türlü eşyanın aynısı burada çok uygun fiyata satılıyor. Bazen henüz dışarıda görmediğiniz bir ürünü burada görmeniz mümkün bile olabiliyor.

Biz ilk alışverişimizde cazcı müzisyen biblolarından aldık. Hanın hemen karşısındaki mağazanın satış fiyatının neredeyse yarısına yakın bir fiyata aldık üstelik. Ayrıca daha ilgili ve yardımseverdi dükkan sahipleri. Ondan sonra da fırsat buldukça gider olduk.



Önümüzde yaklaşan bir yeni yıl var. Ufak da olsa sevdiklerinizi hatırlamak adına Şark Han'dan oldukça güzel şeyler alabilirsiniz. Bunun için ufak bir bütçe ayarlamanız yeterli. Eminönü'ne gittiğinizde ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Kısa kalacağım deyip saatlerce orada kalabileceğinizi unutmadan tabiki.

Şimdiden iyi eğlenceler ve alışverişler...


1 yorum:

Tom Rademakers dedi ki...

Hi, my name is Tom and I think your blog is beautiful

Cheers,

Tom