1 Kasım 2009 Pazar

İfsak ( İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği )



Küçüklüğümden beri fotoğraf çektirmeyi pek sevmem. Ama aksine birilerinin ya da bir şeylerin fotoğrafını çekmeye bayılırım. Yıllar boyunca öyle ya da böyle bir kaç tane fotoğraf makinemiz oldu. En son sahip olduğumuz Kompakt Digital Makinemizi kaybettikten sonra bu işe daha çok eğilmeye başladım. Zaten uzun zamandır çektiğim anı fotoğrafları zevk vermemeye başlamıştı. Eşimle uzun araştırmalardan sonra bir fotoğraf makinesi edindim. Ama iş makineyi almakla bitmediği için kursa gitmeliydim ve arkadaşımızın tavsiyesi üzerine tercihim İfsak'tan yana oldu.

29 Kasım 1959 tarihinde, “Erenköy Amatör Foto Kulübü” adı ile Nurettin Erkılıç’ın önderliğinde Celalettin Yavşi Ebusüudoğlu, Turgut Ekin, Kemal Kozar, Hulki Öğreten, Şinasi Özatalay ve Reşat Aşkın tarafından kurulan dernek; ilk fotoğraf sergisini 1960 yılında Galatasaray Lisesi’nde açmış. Etkinliklerini yaygınlaştırmak amacıyla, 1962 yılında bugünkü “İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği” (İFSAK) adını almış.

İfsak'ın "160. Dönem Temel Fotoğraf Semineri " ne katıldım. 7 haftalık bir süreci kapsayan , çok detaylı olmayıp sadece başlangıç seviyesindeki bir seminerdi bu. Hafta içi ya da hafta sonu tercihi bulunan, 2 kez çekim gezisine gidilen eğlenceli ve faydalı bir semine oldu. Devamı için de önünüze pek çok seçenek sunabiliyor İfsak. Artık  tercih size kalmış, ne yapmak istediğinize karar verip o doğrultuda eğitim alabilirsiniz.

İfsak'ta eğitmenler dahil herkes gönüllü olarak orada çalışıyor. Gönül verenler bir arada olduğu için her şey fazlasıyla yapıcı, öğretici ve samimi. Fotoğraf ve sinema ile ilgili her şeye bir cevap  ya da bir ilgili bulamamak gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Çünkü amaç hep daha iyiye ulaşabilmek. İfsak'ta pek çok seminer ve atölyeler bulunuyor. Bunları internet sitelerinden takip edebilmeniz mümkün.

İfsak, Taksim'de, Ayhan Işık Sokak'ta eski bir binanın 3 katını kullanıyor. Öğlen 12.00 den itibaren açılıyor. Seminer ve atölyeler süresince de açık kalıyor. Her hafta fotoğraf ve sinema üzerine bir etkinlik muhakkak oluyor İfsak'ta . Üstelik çoğu etkinlik de ücretsiz.

Bir kere tanıştıktan sonra bir ayağınızın hep orada olacağına eminim. O havayı soluduktan sonra ayrı kalmanız mümkün değil.

En kısa sürede İfsak'la tanışmanız dileğiyle... 

İnternet Sitesi: www.ifsak.org.tr

Hiç yorum yok: