3 Kasım 2009 Salı

Kapital Manga ( Cilt 1 )




Kapital: Ekonomi Politiğin Eleştirisi”, Karl Marx’ın en önemli eseridir. Birinci Cilt, 1867 yılında Almanca olarak basılmıştır. Toplam 3 cilt olan eser, günümüzde hala pek çok insanın başucu kitabıdır.

Aralık 2008 'de Japon yayınevi East Press tarafından basımı gerçekleştirilmiş olan Kapital Manga, ülkemizde de nihayet Yordam Kitap tarafından okurlara sunulmuştur. Yüzyıllık eser, Manga ( Japonlara özgü çizgi roman ) tarzından öyküleştirilmiş. Aslında cep kitap diyebileceğimiz kadar küçük, Kapital'in özünü ve kavramlarını, bir peynir fabrikasındaki üretim sürecini anlatacak kadar da detaylı bir kitap olmuş. Sayfa aralarında ufak anektodlar-tanımlamalar bulunuyor. Bu da Kapital'i ilk kez okuyanlar için yardımcı bir unsur olmuş. Öylesine uzun ve detaylı bir eseri, bu kadar kısa ve küçük bir formata sokmak tabiki yeterli değil ama bu kitabı da okurken Karl Marx'ın söylemek istediklerini anlamanız mümkün. Hele ki kapitalist bir dünyada yaşarken öylesine ufak detayların nasıl gözümüzden kaçtığını tekrar hatırlamak adına okunması gereken bir çizgi roman.

16 Ekim'de ilk baskısı gerçekleşen kitabın fiyatı 10,-TL. Çizimleri, kurgusu ve hikayesi gerçekten başarılı ve sürükleyici. Bir tane alıp okumanız ve kütüphanenize eklemeniz dileğiyle...


2 yorum:

Özge Torun dedi ki...

Evet bende çok beğendim bu kitabı... aslında hep bildiğimiz , gördüğümüz ve doğru olduğunu zannettiklerimizin nedenini anlamamız için bir fırsat yaratıyor ... çok basit ve doğal , belkide bu kadar yalın olduğu için bu kadar vurucu oluyor kitap...
2. cilt ocak ta çıkacakmış merakla beklyorum

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Kesinlikle doğru, bizim çok komplike dediğimiz şeyler aslında o kadar basit ki, okuduğumuzda birden irkiliyoruz ve düşünüyoruz.
Yordam Kitap, bu ay yeni bir çizgi roman daha çıkardı: Çizgilerle Komünist Manifesto.